Постепенно правителствата на някои държави бавно започнаха да предприемат стъпки към премахване на ограниченията заради разпространението на коронавируса. Доста от тях внимателно обмислят какви да бъдат те, а голяма част от границите по света все пак остават затворени за обикновените туристи.

Как се възстановява туризмът по света, вижте в канала "Top Of The Tops" във vbox7:

Кипър

Правителството на Кипър постепенно отменя ограниченията по отношение на полетите от летищата в Ларнака и Пафос, както и работата на летищата и хотелите. От 9 юни се възобновяват въздушните полети, обяви министърът на транспорта Янис Карусос. Туристите, които пътуват до Кипър, трябва да предоставят удостоверение, че не са болни от COVID-19. За тези, които се разболеят по време на престоя си, могат да бъдат настанени в болница, която е пригодена само за туристи. Освен това държавата е осигурила хотел за туристи под карантина.

Почивката в Румъния по-скъпа от тази в България и Гърция

Франция

Пътниците, които влизат в страната, с изключение на гражданите на ЕС или пристигащите от Великобритания, ще бъдат подложени на задължителна карантина от 14 дни. Тази заповед ще продължи до най-малко 24 юли. На 29 май беше съобщено, че Лувърът ще отвори отново врати на 6 юли.

istock
istock

Гърция

Премиерът на страната Кириакос Мицотакис съобщи, че туристическия период започва на 15 юни, когато сезонните хотели могат да приемат отново туристи.

Германия

Все още баровете в Германия са затворени, но ресторантите отвориха врати на 18 май. От 29 май хотелите също приемат гости. Германският външен министър Хайко Маас съобщи, че възнамерява да премахне ограниченията за страните от ЕС от 15 юни.

Как ще почиваме в Турция това лято

Турция

Ресторанти, кафенета, паркове, спортни съоръжения, плажове и музеи ще отворят отново от 1 юни. Капалъ чаршия също се подготвя да отвори врати на 1 юни.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg