Министерство на туризма ще извърши незабавна проверка на плаж в Слънчев бряг след сигнал в общественото пространство, придружен със снимка на касов бон, че на плажа са предлагани чадъри и шезлонги на завишени цени. Според гражданката, подала сигнала, цената е за два чадъра и четири шезлонга.

В случай, че бъдат установени нарушения, Министерството на туризма веднага ще наложи санкция на стопанина на плажа.

Новите текстове в Закона за здравето, приети от Народното събрание предвиждат, че за лято 2020 г. концесионерите и наемателите на морски плажове трябва да предоставят плажните принадлежности на цени, намалени с не по-малко от 50% от цените за миналата година. Припомняме, че при неспазване на нормативните изисквания глобата е 50 хил. лв., а при повторно нарушение - 100 хил. лв.

Вижте цените за шезлонг и чадър на плажовете у нас

Задължение на министерството е да следи как се спазват правилата за работа на морските плажове през цялата година. При нарушения и неспазване на законодателството санкциите са безкомпромисни.

В конкретния случай, св оказва по думите на управителят на хотела Даниела Конярова, че става въпрос за техническа грешка.

istock
istock

„Жената действително е ползвала два чадъра и четири шезлонга. Сумата е погрешно начислена от наш служител, за което се извиняваме”, заяви Конярова пред NOVA.

Виновникът за грешката работел само от няколко дни в хотела.

Готови ли са нашите курорти за летния сезон

„Извика ме управителят и каза, че съм направил някаква грешка и че цените не са такива. После проверихме. Може ида ме уволнят от работа”, заяви служителят.

Цените на плажните принадлежности са такива, каквито са заложени в договора между концесионера и Министерството на туризма - по 4 лв. за чадър и още толкова за шезлонг.

От управата на хотела, който стопанисва и ВИП зоната на плажа пред него в момента търсят недоволната клиентка.

„Издирваме госпожата, ако може да се свърже с нас, за да й върнем разликата до това, което тя е използвала или да се върне отново и да ползва услуги при нас”, каза Даниела Конярова.

От Министерството на туризма все пак ще направят проверка на услугите, предоставяни на плажа.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg