Ако обичате храна и искате да разгледате някои наистина фантастични дестинации, следващите редове са за вас!

Добавянето на кулинарни дейности към вашия ваканционен маршрут е един от най-добрите начини да изпитате културата на мястото, в което сте. Да се храниш добре и да пътуваш, върви заедно ръка за ръка.

Мендоса, Аржентина – някои от най-добрите вина излизат от Мендоса, но знаете ли за кулинарната й сцена?

Много от най-добрите винарни в региона сервират впечатляващи многостепенни винени обяди в своите винарски ресторанти, които често имат спираща дъха гледка към Андите от всяко място и включват толкова вино, колкото искате да пиете.

Най-добрият ден да си вземем евтини самолетни билети

Манила, Филипините – едно от онези неща, които не знаете за Манила и за Филипините като цяло, е, че е меката на уличната храна. Има толкова много различни специалитети, че е почти невъзможно да се изброят всички.

istock
istock

Париж, Франция – това е градът на специалитетите. Кроасани, гъши дроб, жабешки крака, лучена супа – все деликатеси, спиращи дъха, както гледката към Айфеловата кула.

istock
istock

Копенхаген, Дания – задължително в списъка на кулинарните любители е поклонение в датската столица. Там може да посетите първия изцяло органичен ресторант или индустриалната зона, където камиони за хранителни стоки и сергии продават невероятни международни ястия.

Хотел за 1 долар при 1 условие

istock
istock

Лондон, Англия – друг голям град, който често се пренебрегва като дестинация за храна, е Лондон. Но не правете тази грешка! Лондон е хранителната столица на света. Там ще намерите множеството международни избори за храна и преживявания. Можете да намерите всеки тип кухня, която може да се представи в града. Плюс това, къде другаде по света можете да намерите близо 1500 следобедни места за чай в само един град?

Банско в топ класация за ски дестинации

istock
istock

Тоскана, Италия – мечтаем да си направим нежни, домашно приготвени макаронени изделия и богати месни доматени сосове, да пием вино от Тоскана и да хапнем мeстни маслини и антипасти на терасата с изглед към лозята. Това изживяване може да се намери в цяла Италия.

istock
istock

Каталуния, Испания – ако сте били в Испания, вече знаете, че цялата страна е изключително богата на култура, наследство и особено продукти и храни, които са специфични за всеки микрорегион. Каталуния е един от тези региони и количеството уникални продукти, рецепти и храни, които можете да намерите там, е изумително. Насладете се на хамон и хубаво испанско вино.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg