Авиокомпании масово канселират полети за сезон 2020. За летище Бургас са отменени 150 полета, планирани за месец юли, съобщи кметът Димитър Николов предаде БНР. 

По думите на градоначалника процесът е повлиян от последните 3 дни, когато у нас бяха отчетен завишен брой болни. Димитър Николов допълни:

"Един от най-големите оператори, с който работим - английска авиокомпания, отложи старта си от 1 юли за 15 юли, немски, полски компании също отложиха с 10-15 дни старта на полетите си за летище Бургас" 

Новата ситуация вероятно ще отложи и старта на летния сезон.

35 евро на седалка субсидия за чартърни полети

"Всички тези тревожни данни, които ви представих, са в резултат на обявяваните национални данни и влияят пряко на туристопотока в Бургас, въпреки че градът ни не е огнище на зараза и успява да се запази като сигурна зона. Това прави нашият ангажимент още по-голям - да осъществяваме стриктен контрол на всички мерки, да локализираме максимално заразата и да докажем с мащабното проучване, че регионът ни е сигурен", каза още кметът Димитър Николов.

iStock
iStock

Припомняме, че в Бургас новозаразените са двама - жена на 55 г. и 32-годишен мъж.   

Гърция отваря въздушната си граница с България

В Бургас вече са изследвани около 1000 души от общо 3500 по програмата за масово тестване в града. Резултатите се обработват.

Ще продължим с тестовете в края на сезона, за да се направи съпоставка как влизаме и как излизаме от него, допълни кметът Николов.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg