Министерство на туризма ще предоставя държавна субсидия за всеки полет на туроператори, които използват авиокомпании с български оперативен лиценз.

Решението е част от мерките, които одобри парламентът за ограничаване на икономическите последици от разпространението на COVID-19, предаде БГНЕС.

Предложението бе на „Обединени патриоти”, но в пленарна зала то мина с гласовете на ДПС, които го подкрепиха с редакционно предложение – от 6000 лв. на полет, субсидията да стане 35 евро на седалка за самолети с над 100 места.

Ryanair възстановява 40% от полетите от юли

Мярката ще се прилага 2 месеца след края на извънредното положение и има за цел да подпомогне два от най-засегнатите отрасли – авиационен транспорт и туризъм.


„С един куршум два заека”, пошегува се по време на дебатите Йордан Цонев от ДПС, който изрази подкрепата на парламентарната си група към предложението на Патриотите.

Парламентарното мнозинство се въздържа при гласуването на предложенията на лидера на НФСБ Валери Симеонов за въвеждането на ваучери за почивка. Симеонов настояваше те да бъдат на стойност между 100 и 200 лева. Такива ще има, но ще се използват само от хората, които работят на първа линия в борбата срещу разпространението на коронавируса.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg