От 10.00 до 14.00 ч. всеки делничен ден през тази седмица бюрата по труда в страната очакват безработни и други желаещи да работят в туризма, да се срещнат с фирми от този бранш.

Над 3800 свободни позиции ще бъдат предложени по време на кампанията "Работа в БГ туризма", която започна от вчера.

На официалната страница на Агенцията по заетостта е публикуван графикът за срещите на открито в рамките на националната кампания за подкрепа на туристическия бранш.

Какви работници търсят работодателите

В София адресите на кампанията са - ул. "Странджа" 64, жк Люлин - 10, бл. 158, ж.к. "Левски - В" бл. 10А , Младост 4 - административна- срещу бл.465.

Под специално откритите шатри, търсещите работа ще могат да разговарят лично с работодатели или да получат изчерпателна информация за изискванията и възможностите за започване на работа в сферата на ресторантьорството, хотелиерството и други съпътстващи туризма икономически дейности. На събитията в областните градове ще присъстват и представители на ИА "Главна инспекция по труда", които ще предоставят на посетителите консултации във връзка с трудовото законодателство.

istock
istock

Търсят се основно готвачи и помощен кухненски персонал, сервитьори, камериерки, бармани, рецепционисти и администратори, спасители и др.

Какви фирми търсят работници


Актуалните свободни работни места сe публикуват на сайта на Агенцията по заетостта в рубриката "е-Трудова борса" и на сайта на EURES България, където са достъпни и за живеещите извън България.

Повече информация във връзка с кампанията на Агенцията по заетостта "Работа в БГ туризма" и възможностите за участие в нея могат да се видят на страницата на Агенцията.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg