Онлайн система за резервации – „Преоткрий България“ в хотели и ресторанти ще заработи от юни.

В нея всички хотели и ресторанти ще могат да публикуват безплатно своите оферти за лятна ваканция.


Платформата е общ продукт на бизнеса и държавата, ще може да се ползва и от чужденци и беше представя на пресконференция в Министерския съвет, в която участваха министрите на икономиката Емил Караниколов, туризма – Николина Ангелкова и земеделието – Десислава Танева.

Платформата ще гарантира, че хотелите и ресторантите, които я ползват са сигурно място – спазват всички изисквания на Световната здравна организация за превенция на коронавируса, както и здравните изисквания на българското правителство.

В тези хотели и ресторанти ще се предлагат български менюта, като ястията ще се произведени с родни продукти. Менютата са изготвени от Българската асоциация на професионалните готвачи, обясни министър Караниколов.
 

istock
istock

И допълни ,че платформата е насочена към потребителите. Водят се преговори и с петролни компании, които да предлагат отстъпка за горивото на клиенти, които са резервирали през платформата. Очакват се и най-добрите оферти от хотелите за родните потребители.

Георги Гъневски, ръководител на проекта от „Метро България” съобщи, че и много други компании участват в тази коалиция в полза на българското общество.

Целта е да направим сигурен продукт за българския потребител на услуга, както и за чужденците впоследствие.

Ние трябва да представим пакета така на нашите клиенти, които изберат платформата, резервирайки нощувка и вечеря, да избират да отидат на сигурно място от гледна точка на чистота, хигиена, гарантиране на социалната дистанция.
 

istock
istock

Втора точка от тази програма е да върнем българските храни в менютата на ресторантите, задължително условие се явява за хотели и ресторанти да предлагат български храни и ястия, произведени от продукти, предоставени от български предприятия и фермери, включително малки фермери.

Българските туристи няма да спасят летния сезон у нас

Трето, партньорите – широка група от международни и български компании от бизнеса, които застават зад тази кампания, ще вложат средства, с които ние да финансираме първоначалното зареждане на бизнеса да стартира, добави Пирински.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg