Опашки от пътници, които заминават за лятната си отпуска, се образуват от сутринта на пристанището Пирея край гръцката столица Атина, защото контролът на изискваните документи за здравния статус стана по-строг, след като беше поет от бреговата охрана, съобщава телевизия Скай.

Повечето пътници заявяват пред телевизията, че са ваксинирани срещу КОВИД-19 и имат необходимия сертификат за ваксинация или за прекарване на заболяването. Има обаче и такива, които пътуват за островите с PCR или бърз тест.

Нови мерки за заведенията в Гърция


Служителите на бреговата охрана следят пътниците да се явяват в пристанищата час и половина преди отплаването на корабите и да имат със себе си всички необходими документи с цел избягване на забавяния при качването на фериботите.

От друга страна пътниците, които се връщат от островите към континентална Гърция, могат да се качат на ферибота и с представянето на резултата от самостоятелно извършен и надлежно регистриран бърз тест за коронавирус (self test), направен до 24 часа преди пътуването.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg