В Гърция влизат в сила нови мерки за заведенията, засягащи ваксинираните срещу Covid-19.

Същевременно няколко популярни гръцки туристически дестинации бяха поставени в "оранжевата зоната" заради по-висок на риск от заразяване, информира БНР.

От днес залите в заведенията на закрито са само за ваксинирани клиенти. Със стикери на входната врата заведенията предупреждават, че не се допускат клиенти без сертификат.

Гърция въвежда нови ограничения от петък заради Covid-19

За заведенията на открито вече не се позволява да има правостоящи клиенти на бара. В открити дискотеки и нощни барове е задължително вече клиентите да са седнали на маса и да се спазва стриктно наредбата за безопасно разстояние между тях.

"Започва лятото на седналите", гласят коментари в социалните мрежи, а собствениците на дискотеки са убедени, че новите мерки ще доведат до масови фалити.

istock
istock


За да избегнат забраната, на остров Миконос организираха парти на круизен кораб - без маски и дистанция, а входът е 200 евро. Полицията задържа екипажа на кораба.

Гърция се опитва да засили темпа на ваксинация

От министерството на здравеопазването на Гърция съобщават за няколко туристически района, които вече са на ниво "оранжев код" поради рязко увеличение броят на заразените.

Сред тях са популярни туристически дестинации Миконос, Санторини, част от остров Крит, Парос и област Атика. На тези места се увеличиха екипите по тестване за коронавирус и контролът върху спазване на мерките.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg