Анулираните резервации в Банско започнали още преди Нова година. В хотелския комплекс на Михаил Михайлов близо 30 процента от предварителните заявки са отказани, съобщава Нова телевизия.

„Засега са по-ограничени в януарския период, за февруари са по-малко анулациите, но и за тогава има. Не са от сега, те са от преди Нова година - откакто започнаха прогнозите за безснежната зима, която чак прецедент не е, но е необичайна. Проблемът по-скоро е в липсата на студ, както знаете в ски-зоната има много оръдия за сняг и ако имахме достатъчно студено време, най-вероятно щяхме да имаме и доста повече сняг. Но анулации има”, казва той.
 
Оптимизъм за сезона въпреки анулациите демонстрира Димитър Колев, управител на друг от комплексите в Банско.

Боровец е най-евтиният ски курорт за британците в Европа

„Да, не може да избегнем факта, че са налице анулации, но това нещо не пречи в основна част на бизнеса в момента, тъй като виждате много добре - комплексът ни е почти пълен. Банско е място, където ние не разчитаме само на скиори, не разчитаме само на сняг, не сме сезонен комплекс, не сме сезонен курорт и това нещо във времето се доказва и аз съм много щастлив от този факт”, коментира хотелиерът.

istock
istock

В момента в ски зоната работят 3 писти. Правят се опити и за заснежаване на писта „Томба”. Докато снегът отсъства са намалени и дневните лифт карти. Вместо 90 лева, в момента те струват 60. В хотелите обаче засега не обмислят сваляне на цените.
 

В Банско в момента туристите са основно от Гърция, Румъния и България. Масов е интересът и от Израел. 
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg