Турските хотели няма да увеличават цените след края на пандемията от коронавирус, заяви ръководителят на турската федерация на хотелиерите Сурури Чорабатир пред РИА Новости.
 
"Определено няма да има увеличение на цените поради пандемията тази година, нека никой да не се съмнява в това. Всички договори за този сезон ние сме сключили с туристическите агенции още миналата година. И не можем със задна дата да повишим цените.
 
Дали тази година ще има пълно отсъствие на туристи или, напротив, пренаселеност на хотели - цените остават тези, съгласувани в договорите.

Освен това, за привличане на клиенти някои хотели могат дори да отидат за допълнителни отстъпки и кампании, но това няма да означава спад на цените като цяло ", каза Чорабатир.
 

istock
istock

Според него, след пандемията разходите на хотелите могат да се увеличат поради засилената нужда от дезинфектанти и повече персонал.
 
"Но държавата сега подкрепя секторите, засегнати от пандемията, и по-специално туристическия сектор.

Без шведска маса в турските хотели

Тези мерки за подкрепа са ни напълно достатъчни и ако е необходимо нещо друго, сигурен съм, че правителството ще реагира и няма да остави туристическия сектор в беда", заяви ръководителят на Федерацията на хотелиерите в Турция.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg