В началото на активния летен сезон една новина притесни сънародниците ни, готвещи се за плаж в Гърция. Според публикации известната и предпочитана от българските туристи опция в Гърция за ползване на чадъри и шезлонги на плажа само срещу едно фрапе приключва.
 
Пред БНР главният секретар на Министерството на туризма на Гърция Олимпия Анастасопулу определи разпространяваните твърдения за край на практика "фрапе срещу чадър и шезлонг" като дезинформация:
 
"Ние нямаме такава информация, нито е в плановете на гръцката държава или Министерството на туризма. Напротив, навсякъде в Гърция, не само в северните ѝ части, може да откриете плажове, където да изпиете кафето или безалкохолното си и да използвате чадър и шезлонг".

Колко ще плащаме за чадър и шезлонг на плажа

Олимпия Анастасопулу допълни, че е възможно тази дезинформация в България да се дължи на скорошните публикации за събития в Гърция, които засягат един единствен остров в Гърция - Миконос. Tам бяха открити редица строителни нарушения в туристическия сектор, по-специално плажни барове и заведения.

Istock
Istock

„Да, тези незаконни сгради, съоръжения и заведения съгласно Закона ще бъдат съборени. И впоследствие на хората отново ще бъде предоставен достъп до тези места и плажове на Миконос“, допълни главният секретар на Министерството на туризма. Тя увери българските туристи, че са очаквани с удоволствие в цяла Гърция, при това при същите условия, както досега.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg