Летният туристически сезон у нас ще бъде открит на 1 май. 

По Северното Черноморие хотелиери и ресторантьори вече се подготвя за него. Вчера беше издадена заповед, с която се регламентират новите правила за безопасна почивка у нас.

Kакви ще са условията за почивка това лято

„Стартирането на сезона от 1-ви май е нормално, защото тогава са майските празници и ние ще посрещнем повече от 2000 гости. Опитът от миналата година ни дава увереност, че ще можем да се справим и с новите правила”, заяви пред NOVA Маргита Тодорова - директор "Експлоатация, маркетинг и продажби" в к.к. „Албена”.

istock
istock

„Публикуването на мерките в един документ ни дава достатъчно предварителна информация, за да можем да подготвим всичко. Бихме искали свободните зони да бъдат малко намалени, но това допълнително регламентирано”, каза още тя.

И допълни: „Още на 20-ти април отваряме един от нашите 5-звездни хотели, в които ще се прави пост-ковид терапия. На 30 април отваряме още 5 от нашите хотели за празниците, а през май и юни отваряме почти всички хотели тук”.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg