За месец септември резервациите на каравани, бунгала и кемпери са се увеличили почти два пъти в сравнение със същия период на миналата година, показват данни на karavani.bg – най-голямата платформа за къмпинг у нас.

Над 50% от потребителите ѝ, които са резервирали почивка на български къмпинг през септември, са млади хора – между 25 и 45 годишни. Съвсем логично, 80% от желаещите да отдъхват на къмпинг сред природата, са жителите на големите ни градове София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора, сочи проучването.

Тази година обаче се наблюдава засилен интерес от страна на българи, които живеят в чужбина, както и на чужденци, които избират да прекарат ваканцията си на българските къмпинги. Страните, от които търсят почивка на къмпинг на нашето Черноморие, са Германия, Великобритания, САЩ, Нидерландия, включително и от съседните Румъния и Гърция.

До 5000 лева глоба за паркиране или палатка върху дюните

„Спокойно можем да кажем, че през септември летният сезон продължава пълноценно за всички, които предпочитат почивката сред природата. Очакванията са хубавото време да се задържи по-дълго, което е и предпоставка за повече търсене. Тенденция в резервациите тази година е, че през септември се търси по-висок клас преживяване – каравани и бунгала, които предоставят всички удобства и комфорт на посетителите”, споделя основателят на платформата Николай Неков.

istock
istock

Зачестили са и запитванията за предоставяне на удобства за бебета и малки деца, като кошара за спане, например. Това показва, че все повече родители с по-малки деца избират къмпинга за почивка, която предоставя възможността за игри навън и отделяне от екраните. Сред предпочитанията на туристите е настаняването да е подходящо и за домашни любимци.

Популярни този сезон са и last-minute предложенията, които предлагат специални условия в следващите 7-10 дни. Хората търсят и допълнителни активности, които да посетят по време на почивката си. Затова и този сезон екипът на платформата организира поредица йога събития на плажа.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg