Круизните пътувания по време на пандемията от коронавирус напълно бяха спрели. Над 300 кораба бяха придвижени да пристанища или в морето стояха на изчакване и в продължение на три години те не плаваха.

Пътуванията започнаха плахо в средата на 2021 година. През 2022 година не малка част от добрите круизни оператори обявиха, че са стигнали нивата от преди пандемията, а някои от тях посочиха, че са ги минали. Днес може да се каже, че мерките за Covid-19 на борда са в миналото.

Цените на туристическите услуги се повишават, а качеството пада

След забраната за пътуване интересът към корабите, както и към всички пътувания нарасна скокообразно, посочва Борис Боев – продуктов мениджър на един от туроператорите, които предлагат този вид ваканции. Какво се случи след като здравните мерки отпаднаха, как се промени тази индустрия - с него разговаря Мила Младенова: 

За лятото на тази година за една седмица на круиз за двама души или за семейство с деца като цена не се различава много от една седмица на българското Черноморие или турските курорти на база ол инклузив /всичко включено в цената/, казва Борис Боев.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg