Бизнестът ще може да подава автоматизирано осигурителни деклацарии Образец 1 и 6 към Националната агенция за приходите (НАП) през надградена електронна услуга на приходната агенция. Това съобщиха от НАП. 

Тя осигурява свързаност между клиентските софтуери и системите на НАП от типа "система-система" чрез използване на софтуерен ключ (API ключ).

НАП отчита по-малко укрити приходи от бюти бранша

Софтуерен ключ може да се поиска чрез услугата "Ново заявление за достъп до АPI", достъпна с електронен подпис в е-Портала на приходната агенция. За да се подават данните за осигурителните декларации автоматизирано към НАП, е необходимо софтуерният ключ да се интегрира в софтуера, който използват потребителите, обясняват от НАП.

От приходната агенция отбелязват, че електронната услуга беше внедрена през май. Тогава чрез софтуерен ключ бяха интегрирани информационните системи на хазартните оператори, които вече имат автоматичен достъп до Регистъра на уязвимите лица по Закона за хазарта.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg