Собствениците на езикови школи, занимални, образователни центрове и творчески работилници настояват да не прекратяват заниманията си по време на пандемията от коронавирус.

От браншовата асоциация припомнят, че затварянето им през месец март ги е изправило пред възможност за фалит.

Собствениците на школи предупреждават, че ще спрат да плащат осигуровки и данъци, ако бъдат принудени да прекратят работа, посочва NOVA.

Децата не увеличават риска от Covid-19 за възрастните

„Водя детето си в различни школи, арт работилнички, включително в частна занималня, защото миналата година не се получи добре с тази,която беше в училище. Сега обаче те трябва да затворят, което е проблем и за родителите”, заяви майка на дете, което няма да може да посещава занимания заради ограниченията.

istock
istock

Оказа се, че мога да заведа детето си на кино, но не и на занималня”, възмути се тя.

„Има различно отношение към това как се прилагат противоепидемичните стандарти, които се изискват в момента. В едно училище те са общи и почти няма контрол за това как се прилагат. Към частните образователни институции изискванията са по-високи и стандартът е много по-висок, защото всеки си пази хляба”, заяви един от собствениците на частна образователна институция.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg