В последния ден на годината всички гишета за издаване на лични документи ще работят на пълно работно време - до 17:30 часа.

Работното време на всички звена "Български документи за самоличност" на територията на цялата страна остава непроменено.

Днес в София гражданите могат да подават заявления или да получат готовите си документи от 7:00 до 17:30 часа, а в останалите градове - от 8:30 до 17:30 часа. Това съобщи пресцентърът на МВР.

Испания удължава срока за признаване на изтекли български лични документи

От вътрешното ведомство посочват, че през 2020 г. са издадени почти 2,5 милиона лични документа на български граждани. Толкова се очаква да бъдат подменени и през следващата 2021 г.

istock
istock

В условията на пандемия бе взето решението за удължаване на документите за самоличност. Срокът на валидност на личните карти, който изтича до 31.01.2021 г. е удължен с шест месеца, считано от датата на изтичане на срока, посочен в съответния документ. Това не е пречка гражданите да подменят документите си преди изтичането на удължения срок.

От МВР отбелязват, че звената "Български документи за самоличност" в София са най-натоварени, но като цяло не се наблюдава напрежение и твърде голям наплив. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg