Шофьорските книжки няма да се подменят при смяна на постоянния адрес, ако той е в същата област. Това реши парламентът при окончателното приемане на промените в Закона за българските лични документи. Те вече няма да съдържат и града по постоянен адрес, съобщи БНР.
 
Целта е да се намали събирането на лични данни. Срокът за подаване на заявление за издаване на нова книжка остава 30 дни. По ускорена процедура ще могат да се издават и при изтекъл срок на валидност, при смяна на името, както и при издаване на дубликат.
 
Личната карта вече ще съдържа електронна информация за биометричните данни, съгласно европейските изисквания, включително и в разрешенията за пребиваване, които се издават на чуждите граждани, живеещи у нас.

Без преглед на колата, ако имате неплатена глоба към КАТ

Когато старият документ за самоличност е изгубен, откраднат или унищожен, издаването на нов може да стане и с представяне на свидетелство за раждане. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg