Автошколите започнаха да възстановяват работата си, но с по-големи разходи, за да отговорят на новите санитарни изисквания.

Това вероятно ще оскъпи шофьорските курсове, коментира пред БНР Красимир Йорданов, собственик на една от големите автошколи във Велико Търново.
 
“Цените трябва да се вдигнат, защото всяко нещо струва пари - ръкавици на всеки кандидат, маски, дезинфектанти, колите се мият, след всеки работен ден се почистват, дезинфекцират, което е драстично оскъпяване с 150-200 лв. на човек минимум”, заяви Красимир Йорданов.
 
Проблем пред други автошколи е, че голяма част от курсистите искат да прекратят обучението си и трябва да им бъдат възстановени сумите, които вече са платени.
 

Цените на горивата обаче значително намаляха, което означава и по-малко разходи за автошколите, коментираха хора, които искат да вземат шофьорска книжка.
 
Намалените разходи за бензин може да отидат да дезинфекция на колата, а от курсистите да се изисква сами да си носят ръкавици.

istock
istock

След като на 4 май бяха възобновени теоретичните изпити за кандидатите за шофьори и обучението в автошколите, днес дирекция "Автомобилна администрация" възстановява и практическите изпити.

Първи ще се явят кандидатите, записани от 16 до 20 март.

Възстановяват изпитите за шофьорска книжка

Изпълнителният директор на "Автомобилна администрация" Бойко Рановски поясни: "От 11-и изпитите ще се провеждат само с един кандидат, в автомобила ще присъства председател на комисията, който е служител на Изпълнителната агенция и член на комисията, представител на учебната форма. Важат изискванията за безопасност".
 
 За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg