Центърът за градска мобилност дава още една възможност на водачите, които ползват услугата за платено локално паркиране да не пропуснат срок за подновяването му, съобщават от дружеството.

Вместо съобщения по електронна поща, те ще получават есемес, преди да изтече срокът за приключване на правото за паркиране по този ред.

Така водачът ще има време не само да реши дали иска да продължи услугата, но ще има време и да подаде документи в срок.

Решават ли зоните проблема с паркирането в София

Есемес за напомняне ще се изпраща и в случай, че наближава време за доплащане на остатъка по договора за платено локално паркиране.

Номерът, от който ще се получават кратките мобилни съобщения е 1902. Това е същият номер, който ЦГМ вече използва за изпращане на съобщения, когато автомобил е бил санкциониран от екипите по контрол.

Още 10 000 места в зелена зона в София

Допълнителна услуга за уведомяване на водачите, които ползват услугата платено локално паркиране е с цел максимално удобство за тях. До момента ЦГМ изпращаше мейли, но се получаваха сигнали, че част от тях не достигали по различни причини до водачите, посочват от ЦГМ.

Изпращат SMS, ако "паяк" ни вдигне колата

Сега с допълнителната и подсещаща информация ще се спестят време и притеснения на нашите клиенти, отбелязват от дружеството.

Само за този месец стикерите за платено локално паркиране, които изтичат са над 700.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg