Шофьорските курсове може да поскъпнат с около 200 лева, ако часовете за кормуване се увеличат. Идеята е от 31 да станат 42, съобщава NOVA. Миналата година транспортното министерство подготви промени в Наредба 37, сред които увеличаване на задължителните часове за кормуване.
 
Серия от протести на автошколи блокира процеса. Сега обаче предложението отново е на дневен ред, като се очаква до края на седмицата ресорният министър Георги Тодоров да проведе среща с бранша. Според транспортното ведомство увеличаването на часовете за кормуване е необходимо и се прави в отговор на черната статистика по пътищата.
 
Георги Трапов вече е преминал през теоретичната част на обучението си за шофьор, но зад волана за първи път седнал наскоро. Напътствия получава от Велин Бората, който е инструктор. Според него фалстартът е обясним.

Предвиждат нови правила при взимане на шофьорска книжка

Георги има на пътя едва 4 часа практика. Смята, че до края на курса ще подобри уменията си, но добавя, че опит се добива след взимането на книжка. „Все още ми е трудно да преценявам ситуациите. Най-сложно от всичко е да се справям със стреса, когато не знам какво да правя“, коментира той. И добавя, че одобрява идеята за повече часове.
 

istock
istock

„На пътя трябва да излизат абсолютно подготвени водачи”, смята служебният министър на транспорта Георги Тодоров. Според него часовете ще се увеличат, когато в бранша има консенсус нужна ли е промяна.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg