СДВР удължава работното време на паспортните служби заради наплива на желаещи да си подменят личните документи в столицата и в опит да предотврати дългите опашки.

Работното време на всички звена към районните управления в столицата се удължава, а служителите им ще са без обедна почивка. В делнични дни те ще обслужват от 08.00 ч. до 17.45 ч. с единично прекъсване на работа в интервала 13.00 - 13.30 ч. за дезинфекция с оглед спазване на противоепидемичните мерки.
 
Изготвен е и нов график за дежурни гишета през съботните дни за юни 2021 г. Те ще работят от 08.30 ч. до 14.30 ч., като на 5 юни ще приемат заявления Шесто и Седмо Районно управлениe (РУ); 12 юни - Пето и Девето РУ; 19 юни - Второ и Осмо РУ; 26 юни - Първо и Трето РУ.
 
Всяка събота пък в звеното на бул. "Княгиня Мария Луиза" № 48 приема заявления за лични карти и паспорти с такса за експресна и обикновена услуга.
Готовите лични документи се получават в звеното БДС на СДВР, където е подадено заявлението.

Къде може да смените личната си карта в събота

От МВР припомнят, че гражданите могат да подават заявленията си за нови лични документи с платена такса за обикновена или бърза услуга във всяко районно управление в София, като целта да бъдат облекчени по-натоварените звена и за удобство на гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях РУ, различно от постоянния им адрес. Готовите лични документи се получават на гишето, където е подадено заявлението.

istock
istock

„Както вече бе съобщено, статистиката отчита ръст на желаещите да подновят своите лични документи, което налага и въвеждането на по-гъвкава организация на работа. След обучение, в обслужването на гражданите ще се включат и допълнително назначени служители, които да подпомогнат работата при засилване на потока. В случай, че след попълване на състава са възможни други промени, гражданите ще бъдат своевременно осведомени“, посочват от СДВР.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg