Държавният департамент на САЩ актуализира тарифата за консулските такси след преразглеждане на разходите, свързани с предоставянето на визови и други услуги в целия свят. 

Увеличение на някои такси е отражение на растящите разходи за извършване на услугите, предоставяни в консулските отдели в различните държави, съобщиха за БТА от американското посолство у нас.

Таксата за бизнес и туристически визи (B1/B2) и други видове неработни неимигрантски визи, като например студентски визи и визи за посетители по обменни програми, ще се повиши от 160 щатски долара на 185 щатски долара. Таксата за определени неимигрантски визи за временни работници (визи в категория H, L, O, P, Q, и R) ще се повиши от 190 щатски долара до 205 щатски долара.

Поскъпват визите за руснаци за ЕС

Работните и туристическите визи са ключов елемент от външната политика на президента Байдън. Наясно сме с изключително важната роля, която международните пътувания имат за икономиката на Съединените щати, отбелязват от американското дипломатическото представителство. 

Държавният департамент работи усърдно, за да държи цените, свързани с издаването на визи, минимални и затова изисква от кандидатите единствено суми на стойност, достатъчна да покрие разходите за получените консулски услуги, се посочва още в съобщението на посолството. 

Повече информация за за повишението на таксите е публикувана във Федералния регистър на САЩ

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg