"Синята" и "зелената" зони в София стават временно безплатни - за периода 17-29 март.

Това обяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Ето още какви мерки въвеждат властите в града като превенция на разпространението на коронавируса:

- Отменя се временно почасово платено паркиране в „синя“ и „зелена“ зони. Мярката ще важи от 17 до 29 март, като в случай на голямо натоварване и липса на ред, ще бъдат направени допълнителни промени. Екипи на ЦГМ ще следят за натоварването.

- Картите за пътуване в градския транспорт на хора с увреждания, които изтичат до 29 март, автоматично ще бъдат удължени, без да е необходимо отиване до пункт на ЦГМ.

Ще редуцира ли колите по-скъпото паркиране

- На всички метростанции е създадена организация за напомняне на пътниците да запазват по-голяма дистанция един от друг.


- Продължава засилената дезинфекция на всички превозни средства на градския транспорт. Екипи на транспортните оператори следят използването на всяка линия и се подготвя реорганизация спрямо натовареността.

Паркирането в София поскъпва

"Моля всички софиянци да спазват ограниченията и препоръките на Националния щаб и Министерство на здравеопазването. Да, промените се отразяват на живота ни, но имат за цел да го запазят. Благодаря на всички за усилията! Заедно ще се справим!", написа Фандъкова.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg