Приеха програмата "Отново заедно". Безплатна почивка ще получат 30 000 ученици и учители. Това обяви на брифинг в Министерския съвет министърът на туризма Стела Балтова.

"Програмата ще се реализира в периода 1 юли – 14 септември и е насочена към два субекта. Първият е туристическият бизнес, а вторият са учениците", поясни Балтова.

Инициативата ще струва на държавата 15 милиона лева. Пакетът за един ученик ще е на стойност 500 лв.

Държавата праща ученици и учители да летуват безплатно у нас

На брифинга стана ясно още, че МОН ще включи в крайния текст на програмата примерни критерии, които педагогическите съвети да използват при подбора на участниците. Те са свързани с продължителността на дистанционното обучение, успеха в хода на обучението, здравния и социалния статус. Освен това, няма да бъде необходимо родителите да доплащат средства за почивката на децата.

Кандидатстването по програмата ще става на два етапа.  

„Първият етап е до 31 юли и, ако останат свободни средства - от 1 до 31 август”, коментира  министърът на образованието и науката проф. Николай Денков.

Всяко училище ще избира само туроператорите. "Учебните заведения трябва да представят трима туроператори и критериите за избора си", поясни Денков.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg