Българските граждани няма да получат ваучери за море от държавата.

Само хората на първа линия в битката с коронавируса, ще получат такива за почивка на родното Черноморие. Става въпрос за полицаи, медицински персонал, фармацевти.

Новината съобщиха премиерът Бойко Борисов и лидерът на НФСБ Валери Симеонов.
 
Първоначалната идея на патриотите беше всички да получат ваучери, но тя не беше одобрена от коалиционния им партньор.
 
„Обединихме сме около предоставянето на тази възможност за летуване само във вътрешен туризъм и само за хората, които са на първа линия със заболяването, което стана причина за всички тези резки промени“, каза Симеонов.
 
Ваучерите ще бъдат използвани за запълване на държавните бази, а едва след като в тях вече няма свободни меса, ще бъдат използвани и частни хотели.
 
Според него от кризата най-силно е бил засегнат именно туристическия и ресторантьорския бранш заради забраната на здравния министър да работят.

Засега детайлите още не са конкретизирани.

istock
istock

Работи се по различни варианти по конкретните условия, за да няма съмнения, че „за едни може, за други не“, каза министърът на туризма.
 
С отпадане на извънредното положение на 13 май ще може да се реализират пътувания с цел туризъм.

По 210 лева за 7 дни на море да дава държавата

Ще започне поетапното отваряне на хотели и къщи за гости, изготвени са конкретни указания за това, потвърди министърът. Бройката туристи трябва да е такава, че да се спазват изискванията.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg