Семейства от Бургас вече година и половина не могат да си получат от туроператорска фирма платените от тях пари за екскурзия във Франция и Швейцария, информира NOVA. Пътуването трябвало да се състои в началото на месец март миналата година, но заради пандемията било отложено.

В началото получили уверение,че сумата от близо 4500 лева ще бъде възстановена под формата на ваучери или кеш, но от около месец фирмата спряла да отговаря на мейлите. Никой вече не отговарял и на телефонните обаждания.

Семействата Пашови и Николови в началото на миналия февруари решили да си подарят пътуване, което било планирано за 13 март.

Планирайте изгодна почивка с няколко лесни трика

„В началото на месец март трябваше да пътуваме с фирма "Холидей Бг Тур"  на една 6-7 дневна екскурзия до Париж и Швейцария. Като общата сума,която заплатихме в края на месец февруари миналата година, възлиза на 4500 лева грубо за 5 човек”, заяви потърпевшият Станчо Николов.

Семействата не избрали случайно фирмата, с която да осъществят желаното пътуване. Преди също ползвали услугите им и останали доволни.

istock
istock

Затова и когато заради пандемията пътуването се отменило не се притеснили. Поне в началото, когато получили първия мейл от туроператора.

Обяснили, че платените суми могат да бъдат запазени като ваучер за бъдещи пътувания по подобен маршрут или възстановени като сума. Поискали им банкова сметка, която двете семейства изпратили. След като дълго време нямали банков превод на сумата от близо 4500 лева, двете семейства опитали да се срещнат със служителите.

„Говорила съм няколко пъти с едната туроператорка. Тя каза да се обадя след месец, а след това спря да ми вдига”, разказа жената.

Мизерия вместо лукс по време на All Inclusive почивка

Екипът ни отиде на място, с надеждата да открием служител на туроператорската фирма. Опитахме и да се свържем по телефона с тях,и ние без успех.

Въпреки че не успяваме да се свържем с фирмата, на интернет страницата им има оферти с актуални дати за пътувания.

„От тук нататък ще си търсим правата по съдебен път. Аз съм решил всички документи да ги предоставя на адвокат, да ги разгледа и той ще прецени какво може да се направи”, каза потърпевшият Димитър Пашов.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg