С до 50% ще бъдат намалени цените за ползване на инфраструктурата и услугите в "Слънчев бряг" за този сезон.
 
Решението на ръководството на дружеството, стопанисващо комплекса, е във връзка с преодоляването на кризата, причинена от пандемията от COVID-19.

Облекченията обхващат почти всички сфери, администрирани от дружеството, като цени за стоянка на таксиметрови коли, цени за автомобили, зареждащи търговски обекти, отдаване на тротоарно право, паркиране и др.
 
До 1 юли паркирането в комплекса ще бъде безплатно. Подготовката за идването на туристите за летния сезон вече започва.
 
От днес ще има озеленяване на площи в над 40 локации, поставяне на нови пейки и подмяна на уличното осветление.
 
Въпреки трудностите около началото на този сезон, ще подготвим инфраструктурата по най-добрия възможен начин, заяви Златко Димитров, изпълнителен директор на дружеството "Слънчев бряг".
 

istock
istock

Той каза, че е изградена локалната канализация с подземни резервоари, които ще събират водата при валежи от улица "Първа", крайбрежната алея, от улиците в зона "Изток".

Българските туристи няма да спасят летния сезон у нас

"Слънчев бряг" няма изградена дъждовна канализация и затова се търсят локални решения за местата, където традиционно се получават проблеми при обилни дъждове.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg