Земеделските стопани, засегнати от ковид кризата, могат да получат до 7000 евро финансова помощ, съобщават от Областния информационен център /ОИЦ/ в Добрич, който представи новите възможности за подкрепа чрез Програмата за развитие на селските райони на онлайн среща. За часове видеото от уебинара е прегледано над 1000 пъти, коментират от центъра за проявения голям интерес от агропроизводителите.

С общ бюджет от 14.7 милиона лева ще бъдат подпомогнати стопани в секторите "Плодове и зеленчуци", "Маслодайна роза", "Винени лозя", "Декоративни растения" и "Животновъдство", които са особено засегнати от пандемията от Covid-19.

Подпомагат 2 000 пчелари с 8 млн. лева

Финансовата подкрепа се предоставя като еднократна сума, чийто размер се определя според площта или броя животни. Заявленията за подпомагане ще се приемат до 4 юни в общинските служби по земеделие, напомнят от ОИЦ.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg