Във връзка с изразеното от правителството намерение за въвеждане на изискване за изплащане само по банков път на заплати на определени предприятия, банковата общност споделя необходимостта от облекчени условия при обслужването на работещите, получаващи минимална работна заплата. По този начин те също ще имат достъп и ще могат да се възползват от удобството и сигурността на банковите услуги, каквато е практиката във всички развити икономики, съобщи Асоциацията на банките в България (АББ).

Велев: Заплатите по банка няма да изсветлят сивата икономика

Банките работят активно и имат готовност индивидуално да въведат в кратък срок освобождаване от такси във връзка с услуги по използване на сметка с параметри, сходни на регламентираната в чл. 118 - 121 на Закона за платежните услуги и платежните системи платежна сметка за основни операции за лицата, получаващи по банков път трудови възнаграждения, когато те са в размер на минималната работна заплата. Както досега и съгласно законовите изисквания, всяка банка ще обяви публично актуалните си условия, уточняват от асоциацията.            

Банките в страната се доказват като надежден партньор на всички свои клиенти, включително и като предлагат, според собственото си виждане, преференциални условия за групи клиенти или лица, пише още в съобщението на АББ.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg