Финансовият център Франкфурт е един от победителите, след като Великобритания напусне Европейския съюз, показва проучване на Landesbank Хесен-Тюрингия.

"Повече от 30 чуждестранни банки решиха в полза на германския финансов център", заяви днес анализаторът от банката Улрике Бишоф.

Нашенци разпродават покъщнина и коли в Англия

„Никой друг банков център не може да бъде в крак. Финансовите компании, които преди са работили в Лондон, трябва да си построят централи в континентална Европа заради излизането на Великобритания от Европейския съюз, за да могат да предлагат услугите си в бъдеще“, каза тя.

До края на 2021 г. Брекзит вероятно ще създаде около 3500 нови работни места във Франкфурт, казва Бишоф, която от години анализира развитието на най-важния финансов център на Германия.

Великобритания аут от ЕС

Това трябва да бъдат повече работни места, отколкото трябва да бъдат премахнати при преструктурирането на банковия сектор.

istock
istock

"Като се има предвид първоначалната дата на излизане от ЕС, вече има значително увеличение на персонала, причинено от Брекзит, което ще продължи в средносрочен план, особено тъй като идва преходен период", каза Бишоф.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg