Над 1 млн. трансакции са направени с карта neon само през първата година, откакто tbi bank пусна нестандартния продукт на българския пазар.

neon се отличава с комбинацията си от дебитна карта и шопинг функционалности, които правят ежедневното банкиране и пазаруването по-лесни и удобни за клиентите.
 

Карта neon, заедно с tbi bank app, дават редица предимства на потребителите като разплащателна сметка без месечна такса, неограничен брой мигновени преводи в лева и евро без такси, опция за разделяне на плащания на безлихвени вноски, както и с едни от най-високите лихви по депозити на българския пазар (до 3,2%) и по разплащателна сметка (до 2,1%). За повече удобство, карта neon може да бъде добавена в дигиталните портфейли Apple Pay и Google Pay.

tbi bank

Заради всички тези предимства над 100 хиляди българи вече избраха да управляват парите си и да пазаруват ежедневно с neon. Най-младият от тях е на 18 г., а най-възрастният – на 89.

tbi bank


Като дебитна карта neon е използвана най-често за пазаруване в хранителни магазини, за плащания при пътуване, на бензиностанции и за развлечения като кино, ресторанти и нощни заведения. Най-малката трансакция, направена с картата, е на стойност 0,30 лв. за носни кърпички, а най-голямата – над 60 хил. лв. за нов автомобил.

tbi bank

В допълнение, карта neon предоставя на клиентите няколко удобни опции за финансиране. За по-малки покупки, потребителите могат да активират шопинг лимит (до 5 хил. лв.), който им позволява да купуват желаните стоки или услуги като използват финансиране от банката и да разделят плащането напред във времето – за 3 месеца (безплатно) или за 6 и 12 месеца (с малка такса). За по-големи покупки, например ремонт на автомобил или апартамент, клиентите могат да се възползват от допълнително финансиране (до 20 хил. лв.). Те могат да кандидатстват, да подпишат договор и да получат парите по сметката си в рамките на минута – изцяло дигитално, по всяко време на денонощието. През 2023 г. чрез тези гъвкави решения клиентите на tbi bank са получили финансиране за над 100 млн. лв.

Друга удобна функционалност е „Кредитна ваканция“, чрез която клиентите могат да отложат плащането на вноска. Над 20 хил. потребители вече са се възползвали от тази опция.

tbi bank

„Щастливи сме от непрекъснато нарастващия интерес към neon и tbi bank app през последните месеци. Това беше една вълнуваща година, в която въведохме много нови функционалности и преодоляхме редица предизвикателства в стремежа ни към съвършенство. През настоящата година ще продължим да внедряваме нови функции всеки месец, с които да правим ежедневното банкиране и пазаруването още по-лесни и удобни за нашите клиенти“, казва Питър Барон, главен изпълнителен директор, tbi.