Изпращането на пари към банкови карти вече е достъпно и за българите. Услугата е нова за нашия пазар – стартира по-рано тази година и предстои да набере голяма популярност, категорични са анализаторите.

Преводите към карти на физически лица чувствително се различават от алтернативните начини за изпращане на пари – банкови и p2p преводи например. Те са определяни като следващ етап в еволюцията на всекидневните разплащания, на която сме свидетели в последните години.

Прехвърлянето на суми между потребители става все по-бързо и лесно. Вече няма значение дали изпращащият и получаващият превода са клиенти на една и съща банка или мобилно приложение. Дори няма значение дали двамата са от една и съща държава. Условията за превод към карта са само две: получателят да има платежна карта Visa, издадена в Европейската икономическа зона, а изпращащият да въведе номера ѝ в дигиталния портфейл iCard.

Най-често потребителите избират този тип плащания, когато искат преводът да пристигне бързо – за секунди. Друго предимство е, че преводът може да бъде изпратен по всяко време на денонощието, всеки ден, от всяка точка на света, т.е. отпадат ограниченията, свързани с работното време на банките. Несъмнено удобство е и наличността на услугата на iCard за цялата ЕИЗ, а не само за България.

Visa

Мигновените трансфери към карта се изпълняват след няколко докосвания на екрана на телефона. Те са предпочитани при разделяне на сметки в заведения, погасяване на задължения (включително кредитни карти), изпращане на преводи към близки и приятели и др.
Паричният превод към която и да е дебитна, кредитна или предплатена карта Visa в Европа е възможен благодарение на сътрудничеството на iCard и Visa.