Считано от 25 юли 2022 г., Пощенска банка премахва таксите за съхранение на парични средства по влогове, депозитни и разплащателни продукти както за  нови, така и за настоящи клиенти.

Промяната е във връзка с решението на Управителния съвет на Европейската централна банка за увеличаване на лихвата по депозити с 50 базисни пункта, взето на 21-и юли 2022 г. Клиентите на финансовата институция ще се възползват от новите условия автоматично. Промяната влиза в сила както за физически, така и за юридически лица.
 
Премахването на таксите за съхранение на средства по сметки на физически и юридически лица е в унисон на дългосрочната стратегия на банката за предоставяне на първокласно клиентско изживяване. С над 30-годишна история на българския пазар, Пощенска банка предлага богато портфолио от финансови решения на своите клиенти. Финансовата институция е първата сертифицирана банка в страната, която предложи на своите клиенти модерната услуга за незабавни плащания с възможност за извършване на преводи от сметка в сметка в рамките на 10 секунди.

Само през миналата година банката внедри редица иновации за още по-добро клиентско преживяване: нови функционалности на дигиталния портфейл ONE wallet, първият за българския пазар Smart POS by Postbank, който превръща мобилния телефон в ПОС-терминал, започна поетапното имплементиране на нови възможности в дигиталните зони за експресно банкиране, включително уникалната услуга за видео консултация в реално време през модерните устройства. Първият банков чатбот у нас, който Пощенска банка създаде, се трансформира в EVA – дигитален асистент: услугата е в помощ на клиентите 24/7, като им отговаря още по-бързо и по-точно и се самообучава, защото е базирана на технологията на изкуствен интелект.
 
Пощенска банка е сред лидерите в корпоративното и бизнес банкиране, като предлага редица иновативни услуги за своите кредитни и трансакционни клиенти: мобилен факторинг, съхранение на клиентски портфейли от финансови инструменти, извършване на сетълмент по операции с финансови инструменти и други.

Банката разполага с богато портфолио от модерни продукти по програмите на ЕИФ, ЕИБ, ФнФ, с които подпомага успешното реализиране на плановете на своите бизнес и институционални клиенти. Сред основните приоритети на Пощенска банка е устойчивото развитие на предприемаческата екосистема като ключов фактор за развитието на българската икономика.