Ако си зададете въпроса кои са нещата, които правят живота ви по-лесен, веднага ще се сетите за смартфони, таблети, мобилни устройства и едва ли ще пропуснете да споменете  възможностите, които идват с интернет.

През последните години именно интернет пое основната роля на изпълнител на редица досадни и времеемки административни дейности, между които онлайн банкирането и банковите онлайн услуги като цяло. Вече не се налага честото ходене до банкови офиси, губене на време, чакайки „на опашката“, и планините от хартия, които подписвате всеки път. Всичко става бързо, лесно, сигурно, много по-практично и много по-екологично.

Като се вземе предвид нарастващия списък от предимства на банковите онлайн услуги, не е изненада, че популярността им нараства, както сред по-младите и активни хора, така и сред останалите възрастови групи.

Банковите онлайн услуги ви позволяват да контролирате, заявявате и управлявате парите си навсякъде и по всяко време, а клиентите на онлайн банкирането се радват на незабавен достъп до сметките си и широка гама от услуги, директно от свoето мобилно устройство, свързано с интернет.

d
iStock/ Getty images/ Freepik

Във век, в който незабавният достъп до парични средства е важен, иновациите във финансовата сфера не спират да се развиват и да предлагат все повече подобрения и възможности за улесняване на живота. Вече можете да заявите нова кредитна карта изцяло онлайн.

Инвестбанк разработи автоматизирана процедура за кандидатстване за „Бърза кредитна карта“, която е достъпна както за настоящите, така и за нови клиенти на банката. За кандидатстване са необходими единствено смартфон (или компютър), интернет и лична карта. Заявяването става чрез специално създаден микросайт, където можете да изберете от два типа кредитни карти - Mastercard Standard и Mastercard Gold в различна валута.

Инвестбанк гарантира висока сигурност на личните данни чрез напълно безплатно мобилно приложение с облачен КЕП за подписване на документите за кандидатстване, което сваляте директно от сайта. При одобрение в приложението пристига и договор за желаната кредитна карта. Подписването става само с един клик. Като бонус получавате регистрация (потребителско име и парола) за услугата „Интернет банкиране“ и можете да наблюдавате движенията по новата си сметка 24/7. Имате възможност да изберете удобен за вас адрес, на който да получите картата си с куриер.

Целият процес по проверка, регистрация и одобрение не изисква намесата на банков служител. Създадена е интеграция с мобилното приложение „Евротръст“, в което автоматично се изпращат документи за електронно подписване. Издаването на иновативната „Бърза кредитна карта“ от Инвестбанк е изцяло дигитализиран процес, който ви пести време, усилия и нерви.

Като модерна финансова институция и чрез пълната автоматизация по издаване на „Бърза кредитна карта“ Инвестбанк успешно работи за съкращаване времето за обслужване на клиенти, възможност за едновременно обработване на стотици заявки, възможност за кандидатстване по всяко време и много други. Онлайн администрацията по издаването на „Бърза кредитна карта“  допринася за минимизирането на хартиената документация, както и намаляване на използването на канцеларски материали, тонери и др. 

Освен че Инвестбанк залага на технологиите, за да осигури обслужване от най-високо ниво, банката дава и своя принос за по-устойчиво бъдеще и по-екологична среда на живот.