Във връзка с определяне от Комисията за енергийно и водно регулиране на нови цени на електроенергията, в сила от 1 юли 2020 г., "ЧЕЗ Разпределение България" АД ще извърши извънредно отчитане на електромерите на клиентите, съобщиха от дружеството.

Графикът на извънредния отчет ще бъде публикуван на сайта на ЧЕЗ в понеделник.

След тази дата информация за графика на извънредното отчитане може да се получи също в центровете за обслужване на клиенти и на денонощната телефонна линия 0700 10 010.

Как фирмите да си сменят доставчика на ток

За да се обезпечи бързото и качествено отчитане на електромерите, компанията ангажира допълнително 336 служители. Всички отчетници ще работят с удължено работно време на 1 юли.

Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени в един и същ ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени, допълниха от компанията.

istock
istock

За гарантиране на максимална коректност при фактуриране на консумираната електроенергия, клиентите имат възможност сами да отчетат показанията на електромерите си към 30 юни 2020 г. Самоотчитането е по желание и не отменя извършването на месечен отчет от страна на дружеството.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg