Над 250 семейства в София ще получат чисто нови и безплатни екологични уреди за отопление през този месец.

Доставката, монтажът и пускането в експлоатация на новите екоуреди се извършва по предварително изготвен график, съобразен с готовността на всяко от домакинствата. Кампанията за безплатна подмяна на старите печки на твърдо гориво на домакинствата продължава.

До края на годината ще бъдат монтирани общо 1037 уреда, а интересът на гражданите към проекта не спира, обясниха от Столичната община.

Към момента над 1000 нови домакинства са пожелали безплатни уреди за отопление и са подали документи в районната си администрация.

Удължиха срока за безплатни екопечки

Кандидатстването е максимално улеснено - единствените изисквания са домакинството да се отоплява на твърдо гориво и да е собственик на жилището, за което кандидатства, подчертаха от общината.

istock
istock

Те могат да посочат какъв уред искат да получат - климатик, печки на пелети, уреди на газ, или да бъдат свързани към мрежата на топлофикация.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg