641 037 МВтч произведена топлинна енергия през януари, което е с 4,9 % по-малко сравнено със същия период на миналата година, отчете „Топлофикация София“.

Предварителният анализ на фактурите показва, че сумите, които клиентите ще заплатят са по-ниски в сравнение с януари миналата година, съобщиха от дружеството.

Според тях основен фактор за по-малкото потребление е по-високата средномесечна температура за месеца. По данни на НИМХ за град София януари 2021 г. е бил по-топъл от същия месец  предходната година, като средномесечните температури са съответно  1,4° С за януари 2021 г. и 0,6° С през 2020 г.

Сметка до 100 лв. ще платят близо 68 % от потребителите, 18 % ще получат фактури за месеца на стойност до 150 лв. , а едва 8 % до 200 лв.

Припомняме, че всеки потребител може да намери подробна информация за общата подадена топлоенергия до абонатната станция, отчетената средномесечна температура и денградусите на 2-ра страница в съобщението към месечната фактура.

Топлофикация София
Топлофикация София

Топлофикация София
Топлофикация София

В данните и поясненията за изготвянето на фактурата са посочени и съответните показатели и за предходния отоплителен сезон. Актуална информация за произведената топлинна енергия се публикува ежемесечно и на страницата на дружеството www.toplo.bg

Без нарушения в сметките за парно

За допълнителна информация и при възникнали въпроси може да се свържете с нас на www.facebook.com/www.toplo.bg и на телефон 0 700 11 111.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg