Токът за бита няма да поскъпне след отпадане на мораториума, но се очаква увеличение на цените на топлоенергията и водата - това каза председателят на енергийния регулатор Станислав Тодоров пред парламентарната енергийна комисия. 

Предстои да бъде решено какво да е поскъпването на парното, топлата вода и ВиК услугите и дали цените да бъдат променени след отпадане на мораториума или от 1 юли, стана ясно от думите на Тодоров: 

Вдигат таванът на помощите за бизнеса заради скъпия ток

"Токът няма да се вдига. Има силен натиск за вдигане цената на топлоенергията и силен натиск за вдигане цената на В и К-услугите. Доколко това ще е така и дали ще стане от 1-ви април, Комисията ще прецени. Съществува и възможност това да се случи наведнъж от 1-ви юли".

Тодоров коментира и намерението на правителството да не преговаря с руския газов гигант "Газпром": 

Газпром реже газа за Полша
Darikfinance

"Ако ситуацията между Русия и останалия свят ескалира, това ще има, според мен, непредвидими последствия. Ако се вземе решение за спиране на руските доставки, независимо дали от руска или от българска страна, "Булгаргаз" трябва да осигури необходимите количества от други източници. Не съм в течение затова какви преговори се водят в момента, но съм сигурен, че това са едни от най-интензивните дискусии, които имат правителството и "Булгаргаз".

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg