EVN Топлофикация е в готовност да стартира топлоснабдяването по-рано при желание на отделни сгради. Въпреки че тези условия към момента в Пловдив не са налични, от дружеството напомнят, че клиентите имат възможност да поискат по-ранно включване на абонатната станция в тяхната сграда. За целта е необходимо представяне на протокол от общо събрание на сграда етажна собственост. Протоколът се предоставя в EVN Офис в Пловдив или при съответната фирма за дялово разпределение (ФДР).
 
Всички над 1200 абонатни станции на EVN Топлофикация осигуряват автоматичен контрол на топлоподаването в зависимост от външната температура. Във всяка абонатна станция са инсталирани контролери, които позволяват ефективно управление на топлоподаването.
 
За качествено пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление, а едва след това може да започне регулиране степента на загряване.

Столичани пред дилема как ще се отопляват зимата

EVN Топлофикация съветва своите клиенти да преминат на дистанционен отчет на уредите за топлинна енергия и битова гореща вода. Той дава редица предимства:

-              пълен и точен ежемесечен отчет на всички уреди в сградата в един и същ ден

-              без изравнителни сметки и без влизане в имота за отчитане

-              без необходимост от самоотчет.
 

istock
istock

Важен акцент е и реконструкция на вертикалната сградна инсталация в нова, oт хоризонтален тип. Чрез хоризонталната инсталация централното отопление се превръща в индивидуална услуга. Нейните предимства са:

-              отпадат вертикални тръби през апартаментите

-              без индивидуални разпределителни устройства (ИРУ) по радиаторите в апартамента

-              отчитане на консумацията чрез един уред (индивидуален топломер), който се монтира до входа на жилището

-              без влизане в имотите за отчитане

-              намаляване на разходите за енергия за сградна инсталация до незначителни.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg