Стартира виртуален POS терминал за плащане на сметките за електроенергия директно на портала за електронна фактура на Електрохолд. Това може да стане на адрес: www.electrohold.bg/faktura, съобщават от дружеството. Засега услугата е достъпна за всички клиенти, които са регистрирани за електронна фактура, и вече получават сметките си за ток онлайн.

Защо се налага това?
 
Ето аргументите на компанията. „За да отговори на динамичното развитие на онлайн средата и повишените изисквания на потребителите към доставчиците на услуги, Електрохолд съсредоточава усилията си в развитието на дигиталното обслужване на клиентите. Една от стъпките в тази посока е стартирането на виртуален POS терминал за плащане на сметките за електроенергия директно на портала за електронна фактура на Електрохолд Продажби“.

Плащането онлайн е бързо и сигурно, като не се начисляват допълнителни такси. То може да бъде извършено по всяко време от домакинства и фирми, от всяка точка на света, като се приемат плащания с карти Visa и Mastercard на всички български и чуждестранни финансови институции. Плащането се отразява незабавно и актуализацията в клиентската система отнема минимално технологично време.

Вече близо 700 000 клиенти ползват електронната фактура на Електрохолд. Е-фактурата гарантира сигурност и защита на личните данни, като дава достъп до персонален онлайн архив отвсякъде, по всяко време, през всяко смарт устройство. Тя е валиден данъчен документ и спестява време, средства и неудобства. Тези, които все още не са регистрирани за е-фактура, но желаят да получават и плащат сметките си за ток по електронен път, трябва да направят регистрация на www.electrohold.bg/faktura, като за регистрацията е необходимо да посочат клиентския си номер и последните четири цифри от своето ЕГН. 

Слагаме нови водомери и топломери

Да помислим отрано
 
С времето такива новини ще стават ежедневие. Все повече дейности и услуги ще минават на електронни „релси“, посочват от Асоциация „Активни потребители“. Това е бъдещето и с нашето нежелание или отрицание не можем да го променим. Остава да променим себе си и приемем новите условия на живот.

istock
istock

Но кои са готови за тази „революционна“ промяна? Да помислим за тези, които не са компютризирани, не „въртят“ сайтовете с часове и не обменят новини. Наред с тези 700 000, които получават е-фактури, сигурно има три пъти и повече от това потребители, които НЕ СА ГОТОВИ за една такава услуга. Възрастните хора, самотните, които нямат деца, за да ги въведат в новите условия, неграмотните, хора с увреждания, много от неинтегрираните в обществото. На тях вървящите напред компании са длъжници – да се поспрат и ги въведат в промените. В интерес на истината такива компании публикуват на сайтовете си информация за нововъведенията. Но същите тези групи хора, иначе коректни платци, не могат и до сайтовете да стигнат. Нужна е информация, която да стигне до тях. Защото от получаването на сметката до прекъсване на електрозахранването са само 15 дни.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg