"Топлофикация София" има готовност незабавно да пристъпи към общото спиране на отоплението в столицата, след като бъдат изпълнени нормативно изискваните условия - три последователни дни със средноденонощна температура над плюс 12 градуса и прогноза за трайно затопляне на времето.

Към днешна дата тези условия все още не са изпълнени, още повече, че в следващите два дни предстои застудяване, съобщиха от дружеството.

От там уточнява, че следят постоянно прогнозата за времето, която получава от НИМХ. Съгласно предвижданията на метеоролозите, непосредствено след великденските празници ще бъдат изпълнени нормативните изисквания, за да започне общото спиране на отоплението в столицата.

Клиентите в сграда - етажна собственост имат възможност по решение на Общото събрание да поискат по-ранно изключване на отоплението.

istock
istock

В този случай домоуправителят или упълномощеното лице следва да подаде в дружеството заявление и да приложи решението.

Заявленията се приемат и на имейлите за клиенти на дружеството inf_r@toplo.bg и info_r@toplo.bg.

Приспадат парите за парно от следващите сметки

Заявката ще бъде изпълнена в рамките на един работен ден. Досега 4 сгради са поискали предсрочно спиране на отоплението, се посочва още в съобщението.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg