Специалните части за борба с безредиците, охраняващи българския парламент, претърпяха димни бомби, части от пейки и павета, както и камъни в сряда, след като последните два месеца на антиправителствени протести имаше обрат.

В сряда поне 55 души бяха ранени и близо 100 арестувани по времена антиправителствените демонстрации
, пише АФП в материал за протестите в сряда в София.

„Ню Йорк Таймс“: България е обхваната от най-тежката криза от 2013г.

Митингът пред парламента бе краят на дълъг, напрегнат ден, в който беше предложен спорен проект за нова конституция в опит да сложи край на протестите, призоваващи премиера да подаде оставка заради предполагаема корупция и защита на олигарси.

БГНЕС
БГНЕС

Организаторите, които настояват, че митингите трябва да бъдат мирни, заявиха, че не знаят кой е хвърлил бомбичките към полицаите. Служители на Спешна помощ разказват за най-лошият си ден от години насам, в който служителите на болницата съобщават за 37 полицейски служители и още 18 души, включително няколко журналисти.

КНСБ: Доходите в България остават най-ниски в ЕС

Полицията съобщи, че е арестувала 60 души по време на вечерни сблъсъци, което доведе до общо 95 ареста.

Тринадесет години след присъединяването си към ЕС България остава най-бедният и най-привиден член, според индекса за възприемане на корупцията на Transparency International.

Много от протестиращите, с които АФП разговаря в сряда, настояха Европейският съюз да заеме позиция по отношение на ситуацията в страната.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg