Гърция предлага безплатни ваучери за почивка на пенсионери с гръцка пенсия. Такова право имат и български граждани.

Досега са раздадени 300 000 ваучера за безплатна почивка на работещи и безработни.

Стартира програма за безплатни ваучери за почивка и за пенсионерите, съобщават от министерството по труда. Резервациите се извършват онлайн на базата на дохода от миналата година. Програмата е валидна и за пенсионери, които получават гръцка пенсия и живеят временно в чужбина, независимо от тяхната националност.

Внимавайте, когато резервирате почивката си в Гърция

Право на безплатна почивка получават пенсионерите, съпрузите им, както и децата. До няколко дни ще бъде включена платформата за пенсионерите след като приключат резервациите за работещите и безработни граждани, уточняват от министерството.

Броят на безплатните нощувки варира в зависимост от периода на почивката и мястото. За островите Лесбос, Хиос, Лерос и Кос ваучерите са за 10 нощувки. За натоварените туристически райони безплатните нощувки са шест. Плаща се също голяма част от транспортните разходи с ферибот до островите.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg