Милиони германци ще могат през следващите месеци да се възползват от безпрецедентни намаления на цената на обществения транспорт, приети от федералното правителство с цел да убеди хората да променят навиците си на пътуване в условия на високи цени на горивата, предаде ДПА.

От днес всеки може да закупи месечна карта за пътуване с регионалните влакове и автобуси на цена от 9,66 евро. Картата ще бъде в употреба и през юли и август, а очакванията са влаковете да бъдат претъпкани през летните месеци.

Германци загубили 15 млн. евро от фалшиви инвеститори от България

Същевременно германските власти намаляват до края на август акцизите на горивата до най-ниското разрешено в рамките на ЕС равнище в опит поне малко на облекчат потребителите по време на летния сезон.

istock
istock

Очаква се мярката да свали цената на бензина с 35 цента на литър, а на дизела - със 17 цента. Това обаче ще струва на властите милиарди евро приходи.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg