Гръцките власти глобяват с милиони евро вериги от търговски магазини за нереална информация за намаления. Част от магазините за хранителни стоки коригираха цените си за празниците, съобщава БНР.

Министърът на развитието Костас Скрекас съобщи, че финансовите власти са наложили 2 милиона евро глоба на известна верига от магазини за подвеждаща информация за намаление на стоки. Установено е, че при фиксирано намаление не е посочена първоначалната цена и реално намаление на стоките няма. Така са продавани мобилни телефони, компютри и бяла техника.

Това е четвъртата голяма търговска компания с глоба над един милион евро. След налагането на санкциите другите магазини намалиха цените до 25%.

Глобяват с милион евро фирми за непозволено високи цени в Гърция

В същото време от Агенцията за защита на потребителите публикуваха проучване за увеличение на цените на зеленчуците с 317% в сравнение с миналата година, съобщават и за оплаквания за спекулативни цени.

Преди празниците някои търговски магазини предимно за хранителни стоки намалиха цените с 5%,за да увеличат оборота, защото гърците купуват много по-малки количества хранителни продукти. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg