Гръцки работодатели твърдят все по-често, че намирането на квалифицирани служители за заемане на свободните работни места е трудна работа, пише в. „Катимерини”

Почти осем от всеки 10 работодатели в Гърция казват, че им е трудно да намерят работниците, от които се нуждаят, за да запълнят свободните работни места в компаниите им, особено що се отнася до техници, инженери с образователна степен и професионални асистенти по продажбите, показва международно проучване на ManpowerGroup.

Гърция планира да свали осигуровките

Това прави съответствието между предлагането и търсенето на персонал в приоритетни професии едно от най-големите предизвикателства за вътрешния пазар на труда и гръцката икономика като цяло.

Въпреки че феноменът не е изключителен само за Гърция, тя е сред първите три държави по отношение на трудности с намирането на квалифициран и талантлив персонал и през 2019 г.

През миналата година беше отчетена най-високата степен на трудност за наемане на квалифицирана работна за 11-те години, в които се провежда това проучване.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg