Повишиха кредитния рейтинг на Гърция. Страната излиза от кризата, съобщават световните агенции. Намаляват и част от данъците. 

Гръцкият министър на финансите Христос Стайкурас потвърди повишаването на кредитния рейтинг на страната.

След 10 години на дълбока икономическа криза световните агенции изразяват надежда, че политическата стабилност и строгата фискална политика откриват перспектива за навлизане на мощни инвестиции и свободно движение на капитали, заявиха от правителството.

Гърция планира да свали осигуровките

Вече съществува възможност да се свалят осигурителните вноски за работодателите, което ще доведе и до намаляване на безработицата.

Консервативното правителство се отказа от намаляване на минималната работна заплата и преминава към нова политика като подкрепя работната заплата и средната класа, коментират експерти.

С 3000 евро заплата Гърция примамва свои емигранти

istock
istock

На базата на повишения кредитен рейтинг правителството намалява скалата на удържаната "такса солидарност", която плащат над 2 милиона гърци, а от следващата година този данък се премахва.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg