Подготвя се програма за намаляване на ДДС на хранителните стоки, съобщи пред парламента на Гърция финансовият министър Христос Стайкурас.

Опозицията настоява за регулиране на цените на електроенергията и на горивата.

Опозиционните партии в парламента настояват да се вземат незабавни мерки за подобряване на жизнения стандарт на гърците.

Вдигат минималната заплата в Гърция

Социалистите изнесоха данни за драстично покачване на цените на стоките от първа необходимост, които са „нелогични“ по отношение на приходите в страната.

Депутатите приканиха правителството незабавно да постави горна допустима цена поне на хранителните стоки и да реагира срещу търговци със спекулативни цени.

istock
istok

Въпреки острите дебати по отношение на цените на горивата, министри съобщават, че няма да се намали акциза върху бензина, след като цената на литър безоловен бензин вече премина 2 евро.

Имотите в Гърция поскъпнаха с до 30%

Гърците плащат най-скъпия ток сред европейските страни, а заплатите са на „балканско ниво“, заявиха социалистите.

Да се вземат мерки незабавно, защото голяма част от гърците изнемогват и не си позволяват дори неща от първа необходимост, настояват пред правителството депутати от опозицията.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg